Logo Katrien Hernalsteen

Tref de juiste voorbereidingen

Veel voorkomende problemen bij het ontbijt

Ontbijten vraagt zoals elke maaltijd wat voorbereiding, maar wat als je geen tijd of honger hebt? Ik geef je graag enkele praktische tips om daarmee aan de slag te kunnen gaan.

Veel voorkomende problemen bij het ontbijt

Geen tijd?

’s Morgens zo laat mogelijk opstaan en geen tijd meer om een ontbijt te nemen? Ik hoor het vaak van mensen in mijn praktijk. Ik geef ze de volgende tips mee:

 
  • Maak je ontbijt de avond ervoor klaar. Kijk voor inspiratie eens tussen mijn ontbijtrecepten.

  • Neem je ontbijt mee naar je werk of school of eet het onderweg op de trein. Je moet je ontbijt niet direct eten nadat je bent opgestaan. Er mag een paar uur tussen zitten. Dat is geen probleem zolang je het maar eet.

  • Dek de tafel voor je gaat slapen en zet de ingrediënten van je ontbijt die niet gekoeld moeten worden al klaar. Zo spaar je tijd.

  • Denk voor je gaat slapen al na over wat je als ontbijt zal eten. Zo spaar je ’s morgens heel wat twijfels en tijd uit.

  • Vermijd gemaksvoeding zoals (koffie)koeken. Vaak moet je daarvoor in de wachtrij staan. Spendeer die tijd liever aan het maken van een voedzaam en gezond ontbijt thuis.

Geen tijd
Geen honger

Geen honger?

Heb je ’s morgens als je opstaat geen honger? Volgende tips kan je toepassen om toch een ontbijt te nemen.

 
  • Volg je buikgevoel en wacht met ontbijten tot je honger krijgt. Je moet je ontbijt niet direct nemen als je opstaat. Heb je pas een uur later honger? Geen probleem. Eet je ontbijt gewoon een uurtje later.

  • Heb je echt geen honger ’s morgens of in de uren daarna? Neem toch iets kleins als ontbijt om je energiepeil constant te houden en om te vermijden dat je naar ongezonde snacks zou grijpen. Eet bijvoorbeeld een stuk fruit of een yoghurtje.

Ik hoop dat die tips je helpen om je dag goed te beginnen. Zit je toch nog met vragen of onduidelijkheden? Maak een afspraak en ik help je graag verder.

 

Voor meer informatie:

 

https://www.nice-info.be/gezond-eten/gezonde-maaltijden/gezond-ontbijt/fouten-bij-het-ontbijt

 
 
Geen honger

Hulp nodig om je voedingspatroon aan te passen?

Maak vandaag nog je afspraak!